بسمه تعالی

 

تسهیلات کنسولی برای دانشجویان محترم (شرایط، مدارک و ...)

 

1. تسهیلات دانشجویی
دانشجویان خارج از کشور درارتباط با دریافت تسهیلات کنسولی، بشرح ذیل تقسیم بندی می گردند:
• دانشجویانی که از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری و یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بعنوان بورسیه به خارج از کشور اعزام شده اند که اصطلاحاً به این عده دانشجویان بورسیه گفته می شود و هزینه آنان توسط وزارتخارنه های مذکور پرداخت می شود.
• دانشجویانی که از ایران جهت تحصیل در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس، دکترا با هزینه شخصی به خارج کشور آمده اند و محل اقامت آنان در گذرنامه ایران می باشد و در خارج دارای اقامت دائم نمی باشند. اصطلاحاً به این عده، دانشجویان آزاد گفته می شود.
• دانشجویانی که بهمراه والدین در خارج از کشور سکونت دارند و محل اقامت آنها در گذرنامه خارج از کشور است، به این عده، دانشجویان مقیم گفته می شود.
شرایط استفاده از تسهیلات دانشجویی:
دانشجو یان بورسیه، آزاد یا مقیم، در صورت برخوداری از شرایط زیر، می توانند برای تشکیل پرونده و استفاده از تسهیلات دانشجویی اقدام نمایند:
• تحصیل حضوری بصورت تمام وقت در دانشگاه معتبر در سطح حداقل کارشناسی.
• دارا بودن اقامت تحصیلی.
• رعایت مقررات نظام وظیفه عمومی (داشتن کارت پایان خدمت، معافیت دائم یا معافیت تحصیلی)
• پیشرفت تحصیلی دانشجو با ارائه گواهی دانشگاه و ریز نمرات.
• تشکیل پرونده دانشجویی
یادآوری:
ارائه تسهیلات به دانشجویان آزاد و مقیم فقط در صورت موافقت وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امکان پذیر می باشد.

2. تشکیل پرونده دانشجویی
قابل توجه دانشجویان شاغل به تحصیل و نیز فارغ التحصیلان در تمامی مقاطع تحصیلی از روز جمعه مورخ ۰۱/۱۲/۱۳۹۳ مطابق با ۲۰ فوریه سال ۲۰۱۵ میلادی به منظور تأیید مدارک فارغ التحصیلی و هر گونه گواهی تحصیلی، نخست باید در سامانه الکترونیک تأیید اسناد (سامانه تاک) ثبت نام و برای هر مدرک و گواهی کدرهگیری جداگانه دریافت نموده و به همراه اصل مدرک و یا گواهی (کد رهگیری به همان مدرک الصاق گردد) جهت تأیید نهایی ارسال گردد.
برای مشاهده سامانه تاک روی اینجا کلیک نمایید
توجه:
• راهنمای آموزشی استفاده از سامانه و نیز فیلم آموزشی جهت اطلاع بیشتر متقاضیان در سامانه فوق (سامانه تاک) قرار گرفته است.
• همچون گذشته تأیید مدارک بصورت پستی قابل انجام می باشد.
• به مدارکی که خارج از دستورالعمل فوق ارسال گردد ترتیب اثر داده نخواهد شد.
برای استفاده از تسهیلات دانشجوئی، تشکیل پرونده دانشجوئی ضروری است.
توجه: مدارک دانشجویان آزاد¹ و مقیم² از طریق وزارت امور خارجه به وزارتخانه یاد شده ارسال می گردد. در صورت موافقت، این دسته از دانشجویان از تسهیلات دانشجوئی برخوردار می شوند.
مدارک لازم:
• تکمیل درخواستنامه تشکیل پرونده دانشجویی موجود در سفارت خانه های جمهوری اسلامی ایران در آن کشور.
• دانشجویان پسری که از نظر قانون نظام وظیفه مشمول به حساب می آیند، می باست به هنگام تشکیل پرونده دانشجوئی فرم درخواست معافیت تحصیلی را نیز تکمیل و به همراه سایر مدارک به نمایندگی ارائه نمایند .
• دانشجویان پسری که خدمت وظیفه را انجام داده اند و یا دارای کارت معافیت از خدمت می باشند لازم است اصل کارت پایان خدمت را بهمراه یک عدد پاکت سفارشی جهت عودت آن ارسال نمایند.
1. ملاحظه: آدرس پستی متقاضی میبایست بعنوان گیرنده بر روی پاکت سفارشی مرقوم گردد.
• دانشجویان رشته های علوم پزشکی میبایست جهت تشکیل پرونده دانشجوئی فرم تعهد نامه را بمنظور ارائه به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تکمیل نمایند.
• گواهی ثبت نام در دانشگاه با ذکر سال شروع به تحصیل، رشته و مقطع تحصیلی به همراه کد رهگیری که قبلا از طریق سامانه تاک اخذ گردیده است.
• اصل و تصویر صفحات نوشته شده گذرنامه معتبر دانشجو.
• تصویر گذرنامه همسر و فرزندان درصورت تأهل.
• گواهی خروج مجاز از کشور فقط در صورتیکه اولین خروج در گذرنامه جدید درج نشده باشد.
• تصویر گواهی اجازه اقامت در استرالیا.
• تصویر شناسنامه دانشجو.
• تصویر شناسنامه همسر و فرزندان درصورت تأهل.
• سه قطعه عکس جدید سایز گذرنامه، رنگی، غیرفوری، غیربرقی، بدون کلاه و عینک و با زمینه سفید که مشخصات صاحبش در پشت آن نوشته شده باشد. عکس بانوان باید با حجاب اسلامی باشد.
• تصویر حکم اعزام و یا معرفی نامه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای دانشجویان بورسیه.*توجه: دانشجویان متقاضی تشکیل پرونده دانشجوئی میبایست آدرس الکترونیکی خود و تلفن ثابت و همراه یکی از بستگان در داخل کشور را در فرم های مربوط به درخواست تشکیل پرونده دانشجویی با دقت قید نمایند.
 
¹ دانشجویانی که از ایران جهت تحصیل در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس، دکترا با هزینه شخصی به خارج کشور آمده اند و محل اقامت آنان در گذرنامه ایران می باشد و در خارج دارای اقامت دائم نمی باشند. اصطلاحاً به این عده، دانشجویان آزاد گفته می شود.
² دانشجویانی که بهمراه والدین در خارج از کشور سکونت دارند و محل اقامت آنها در گذرنامه خارج از کشور است، به این عده، دانشجویان مقیم گفته می شود.

3. اجازه خروج دانشجویی
مهر اجازه خروج بطور رایگان در گذرنامه دانشجویان واجد شرایط درج می گردد.
ملاحظه:
در راستای ارائه تسهیلات بهینه به دانشجویان ایرانی مقیم خارج از کشور که مجوزاستفاده از تسهیلات غیر ارزی می باشند و به منظور تسهیل ورود و خروج آنان، کاهش مکاتبات و مراجعه دانشجویان به نمایندگی ها از تاریخ ۱۳۹۴/۱/۱، مهر خروجی دانشجویی سالیانه (بر مبنای سال تحصیلی) شامل سه بار ورود و مجموعا حداکثر چهار ماه اقامت در داخل کشور تغییر می یابد.
مبنای درج مهر خروج دانشجویی هر سال تحصیلی می باشد، به عنوان مثال دانشجویانی که با ارائه گواهی اشتغال به تحصیل و داشتن مجوز تسهیلات غیر ارزی در ترم های تابستانه یا زمستانه ثبت نام نموده باشند، از اول مهر ماه همان سال لغایت پایان شهریور سال بعد خواهد بود. (مثلا دانشجویانی که در مهر ماه ثبت نام داشگاهی نموده با ارائه گواهی تحصیلی، مراجعه و یا مکاتبه به نمایندگی از تاریخ ۱۳۹۳/۷/۱ لغایت ۱۳۹۴/۶/۳۱ خواهد بود و در صورت مراجعه دانشجو در ماههای بعد، از تاریخ درخواست تا حداکثر پایان شهریور سال بعد خواهد بود.)
چنانچه دانشجویان به هر دلیل بیش از حد در کشور اقامت نمایند، باید با مراجعه به وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری یا بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به دریافت معرفی نامه اقدام تا اداره گذرنامه ناجا نسبت به درج مهر خروج دانشجویی در گذرنامه آنان اقدام نماید و از ارجاع دانشجویان به وزارت امورخارجه برای دریافت خروجی خودداری نمایند.
برابر مقررات ارزشیابی مدارک تحصیلی دانش آموختگان خارج از کشور، دانشجویان نحوه بهره برداری از مجوز خروج دانشجویی خود را بگونه ای تنظیم نمایند که مدت اقامت آنان در خارج از کشور کمتر ار ۳/۴ (سه چهارم) زمان تعیین شده برای مقطع تحصیلی مربوطه نباشد.
مدارک لازم:
• مراجعه به سفارت خانه ایران در آن کشور و تکمیل درخواستنامه مربوطه برای اجازه خروج دانشجویی.
• درخواستنامه تکمیل شده برای همسر و فرزندان در صورت تأهل.
• اصل گذرنامه دانشجو.
• اصل گذرنامه همسر و فرزندان در صورت تأهل.
• گواهی اشتغال به تحصیل به همراه کد رهگیری که قبلا از طریق سامانه تاک اخذ گردیده است.
• ریز نمرات دانشگاهی برای دانشجویان مقطع لیسانس به همراه کد رهگیری که قبلا از طریق سامانه تاک اخذ گردیده است.
• سه قطعه عکس جدید سایز گذرنامه، رنگی، غیرفوری، غیربرقی، بدون کلاه و عینک و با زمینه سفید که مشخصات صاحبش در پشت آن نوشته شده باشد. عکس بانوان باید با حجاب اسلامی باشد.

* لطفأ بمنظور کمک در تسریع انجام کار، نوع درخواست خود را بر روی پاکت محتوی مدارک بنویسید.
 
4. تأیید مدارک دانشجویی
مدارک زیر، توسط سفارت، برای تمامی دانشجویان تأیید می گردد:
الف – گواهی ثبت نام در دانشگاه
ب – گواهی اشتغال به تحصیل
ج – ریز نمرات دانشگاهی
د – مدارک فارغ التحصیلی
هـ – تصویر اجازه اقامت معتبر
و – تصویر صفحات گذرنامه
پیش از ارسال مدارک لازم لطفآ به نکات زیر توجه فرمائید:
آن دسته از مدارک تحصیلی قابل تایید است که هم مهر و هم امضای اصلی اداره ثبت نام دانشگاه را داشته باشد( کپی یا پرینت نباشد.)
ملاحظات:
• COEویزا LETTER و OFFER قابل تایید نمی باشد. ضمنا ارائه تصویر صفحات اول گذرنامه و ویزا و نیز مهر خروج گذرنامه ایرانی و تصویر شناسنامه دانشجو الزامی می باشد.
• کسانی که اصل مدرک پایان مقطع تحصیلی را جهت تایید ارسال می کنند، لازم است قبلا طی نامه ای به دانشگاه محصل تحصیل اعلام نمایند که سفارت جمهوری اسلامی ایران اجازه دارد هرگونه استعلام و بررسی مدارک و سوابق تحصیلی در خصوص مدرک تحصیلی دانشجو انجام دهد و یک رونوشت آنرا نیز به همراه سایر مدارک از طریق سامانه تاک به سفارت ارسال نمایند.
• برابر اعلام وزارت علوم ،‌تحقیقات و فناوری،‌ارزشیابی مدارک تحصیلی خارجی منوط به ارائه گواهی رسمی شروع دوره تحصیلی ( تاریخ دقیق به روز /ماه/ سال) از دانشگاه محل تحصیل می باشد. لذا هموطنان عزیز لازم است همزمان با ارسال مدارک تحصیلی جهت ارزیابی نسبت به ارسال گواهی مربوطه جهت تایید اقدام نمایند.
مدارک لازم:
1. تکمیل فرم مربوطه در سفارت حانه ها که مورد درخواست در آن مشخص شده باشد.
2. کپی شناسنامه یا گذرنامه متقاضی.
3. ا صل مدرکی که درخواست تائید آن را دارید.
4. یک عدد پاکت سفارشی برای برگشت اصل مدارک که نشانی درخواست کننده بر روی آن درج شده باشد.
توجه: دانشجویان اعزامی رشته های پزشکی، پیراپزشکی و رشته های وابسته باید کلیه مدارک و گواهی های تحصیلی خود را پس از تائید سفارت محل تحصیل و نهاد اعزام کننده در ایران به مرکز امور دانشجوئی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال نمایند.
* لطفأ بمنظور کمک در تسریع انجام کار، نوع درخواست خود را بر روی پاکت محتوی مدارک بنویسید.

5. تمدید رایگان گذرنامه
تجدید گذرنامه برای دانشجویان واجد شرایط بطور رایگان انجام می شود.
ملاحظات:
• کلیه افرادی که گذرنامه رایگان دانشجویی دریافت می نمایند لازم است جهت سفر به ایران با ارسال اصل گذرنامه خود و سایر مدارکی که در قسمت خروج دانشجویی ذکر گردیده است نسبت به دریافت مهر خروج دانشجویی اقدام نمایند.
• لازم به ذکر است که از تاریخ ۱۳۹۴/۱/۱، افرادی که درخواست گذرنامه دانشجویی می نمایند، لازم است همزمان نیز درخواست مهر خروج دانشجویی نمایند.
مدارک لازم:
• تکمیل درخواستنامه تمدید گذرنامه موجود در سفارت خانه ها.
• گواهی اشتغال به تحصیل به همراه کد رهگیری که قبلا از طریق سامانه تاک اخذ گردیده است.
• ریز نمرات دانشگاهی به همراه کد رهگیری که قبلا از طریق سامانه تاک اخذ گردیده است.
• تصویر(کپی) مدرک اقامت معتبر.
• اصل گذرنامه و تصویر صفحات نوشته شده آن.
• اصل و تصویر شناسنامه.
• اصل و تصویر کارت پایان خدمت.
• چهار قطعه عکس جدید سایز گذرنامه، رنگی، غیرفوری، غیربرقی، بدون کلاه و عینک و با زمینه سفید که مشخصات صاحبش در پشت آن نوشته شده باشد. عکس بانوان باید باحجاب اسلامی باشد.
• یک عدد پاکت برای برگشت اصل مدارک، با تمبر کافی برای پست سفارشی، که نشانی درخواست کننده بر روی آن درج شده باشد.

* لطفأ بمنظور کمک در تسریع انجام کار، نوع درخواست خود را بر روی پاکت محتوی مدارک بنویسید.

 

 
6. تائید مدارک درمانی
اسناد و مدارک هزینه های درمان دانشجویان و همسر و فرزندانشان توسط سفارت برای ارسال به ایران تائید می شود.
مدارک لازم:
• تکمیل درخواستنامه نمونه برای تائید مدارک درمانی.
• تصویر حکم اعزام به خارج از کشور در صورتیکه دانشجو تشکیل پرونده نداده باشد.
• اصل مدارک درمانی و یک برگ تصویر(کپی) آنان.
• یک عدد پاکت سفارشی برای برگشت اصل مدارک که نشانی درخواست کننده بر روی آن درج شده باشد.
* لطفأ بمنظور کمک در تسریع انجام کار، نوع درخواست خود را بر روی پاکت محتوی مدارک بنویسید.

7. انتقال به دانشگاه های داخل کشور
مدارک لازم:
• ارائه اصل یا تصویر گذرنامه.
• ارائه تصویر آخرین مدرک تحصیلی.
• چهار قطعه عکس جدید سایز گذرنامه، رنگی، غیرفوری، غیربرقی، بدون کلاه و عینک و با زمینه سفید که مشخصات صاحبش در پشت آن نوشته شده باشد. عکس بانوان باید با حجاب اسلامی باشد.
• تکمیل فرم تقاضا نامه انتقال به دانشگاه دولتی کشور (فرمت pdf).
• تکمیل فرم تقاضا نامه انتقال به دانشگاه آزاد کشور (فرمت pdf).
• گواهی اشتغال به تحصیل در دانشگاه.
• ارائه ریز نمرات دروس گذرانده شده:
• کارشناسی، حداقل ۱۲ واحد دروس اختصاصی
• کارشناسی ارشد، حداقل ۶ واحد دروس اختصاصی
• دکترا، گزارش پیشرفت تحصیلی
* لطفأ بمنظور کمک در تسریع انجام کار، نوع درخواست خود را بر روی پاکت محتوی مدارک بنویسید.


8. تغییر محل اقامت
دانش آموختگانی که از تسهیلات دانشجویی استفاده کرده اند میتوانند با ارائه مدارک زیر درخواست تغییر محل اقامت بنمایند. این درخواست به همراه مدارک زیر به وزارتخانه مربوطه ارسال و پس از دریافت موافقت آنها، نسبت به تغییر محل اقامت دانشجو اقدام می گردد.
مدارک لازم:
• تکمیل فرم موجود در سفارت خانه ها برای تغییر محل اقامت دانشجو.
• تصویر صفحات نوشته شده گذرنامه.
• تصویر تمام صفحات شناسنامه.
• تصویر کارت پایان خدمت یا معافیت دائم.
• تصویر آخرین مدارک تحصیلی اخذ شده در ایران.
• تصویر آخرین مدارک اخذ شده از دانشگاههای خارج از ایران.
* لطفأ بمنظور کمک در تسریع انجام کار، نوع درخواست خود را بر روی پاکت محتوی مدارک بنویسید.
* مدارک ناقص جهت رفع نقص عیناً عودت داده می شود.